Belépés Keresés

 

A Hungalimentaria konferencia sikeresen lezajlott!

Köszönjük szépen a hallgatók, előadók, kiállítók és

 támogatók megtisztelő részvételét, szakmai hozzájárulását!


A publikálható előadások az alábbi linken lelhetőek fel:


>> RÉSZLETES PROGRAM és ELŐADÁSOK


Időpont: 2019. Április 24-25.

Helyszín: Aquaworld Resort, Budapest


A XII. Hungalimentaria konferencia mottója:

„Ésszel a kosárba! – Mit mond erről a labor?”


A konferencia fővédnöke: 

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár úr


A konferencia védnökei:

Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos és helyettes államtitkár úr

Dr. Oravecz Márton NÉBIH elnök úr

 

 


A rendezvényen az alábbi szekciókat szervezzük meg:

  • Kommunikáció az élelmiszerláncban: Az élelmiszerek bizalmi terméknek számítanak. Érzékszervileg legfeljebb csak az egészen szélsőséges hibák észlelhetők. A kereskedelmi partnerek, valamint a fogyasztók ezért nagy mértékben támaszkodnak azokra az információkra, amelyeket az élelmiszerláncban előttük állók osztanak meg az élelmiszerrel kapcsolatban. A hitelesség egy olyan szegmensben különösen fontos, ahol olyan romlékony, sok esetben élő anyagokkal dolgozunk, amelyek elfogyasztása egészségünkre kockázatot jelenthet. A hitelesség elérése és fenntartása összetett folyamat. A szekcióban emellett kiemelten foglalkozunk az egyes kommunikációs eszközök alkalmazásával kapcsolatban szerzett gyakorlati tapasztalatokkal.
  • HappyFish szekció: A magyarországi édesvízi halfogyasztásra és a halkereskedelemre is nagy hatással lehet az a most induló, másfél milliárd forintos projekt, amelynek során „tótól az asztalig” megvizsgálják a vizeket, üledékeket, a halakat ért stresszhatásokat, a feldolgozási technológiákat, valamint új, költséghatékony vizsgálati módszereket dolgoznak ki, és a jogi szabályozás megalapozásához is meghatároznak fontos határértékeket. A HappyFish névre keresztelt projekt legfőbb eredményeként jelentősen javul a haltermékek élelmiszer-biztonsága, ami nagy arányban hozzájárulhat a hazai halfogyasztás növekedéséhez. A projekt az idén fejeződik be, és már most komoly eredményekről számolnak be a konzorciumi tagok.
  • Élelmiszertechnológiai szekció: technológiai kérdéskörök, termékfejlesztési irányok, funkcionális élelmiszerek, speciális étrendbe illeszthető élelmiszer-termékek.
  • Érzékszervi tudományok szekciója: érzékszervi vizsgálatok, idegrendszeri vonatkozások, percepció genetikai háttere, összetettsége.
  • Táplálkozás- és élelmiszertudományok szekciója: tudatos táplálkozás kérdésköre, információáradat kezelésének mechanizmusai, fogyasztói elégedettség felmérések, étrend-kiegészítők, élelmiszerek élettani hatásai.
  • Élelmiszerbiztonsági szekció: mikotoxinok jelenléte és jelentősége, kockázatok kezelése, minőségbiztosítás, hatósági ellenőrzés, élelmiszeripari üzemek és forgalmazó helyek higiéniája, közétkeztetés minőségellenőrzése, ökológiai gazdálkodás információs rendszere.
  • Élelmiszer- és takarmányanalitikai, valamint mikrobiológiai módszerek szekciói: módszertan, gyorsvizsgálatok, ismert és újabb élelmiszerkomponensek és szennyezők kimutatása, mérése, molekuláris biológiai módszerek.


Részvételi lehetőségek:

 

ELŐADÓ
Előadói részvételi díj: 27 000 Ft + ÁFA/fő, ezen kívül az étkezések díja: 15 000 Ft + ÁFA/fő, amely tartalmazza a kávészünetek, ebédek díját, de nem tartalmazza a természetbeni juttatások járulékos költségeit. A konferencia jelentkezéséhez a két díj együttes megfizetése kötelező! Fizetési határidő: a díjbekérő kiállításától számított 8 munkanap, a díjbekérőn található számlaszámra. végszámlát a konferenciát követően küldjük el.

Jelentkezési határidő: 2019. március 20. (Absztrakt beküldési határidő: 2019. március 27.)

Az előadás összefoglalójának formai követelményei:

Az összefoglaló címének maximális hossza szóközökkel: 200 karakter. A szerzők családnevét és keresztnevük kezdőbetűjét kérjük feltüntetni, az egyes szerzőket vesszővel elválasztva. A munkában résztvevő intézetek feltüntetése az intézet nevének és a város megadásával történik. Amennyiben több intézet is részt vett a munkában, úgy a szerzők sorrendjét követően, felső indexben jelölt számmal kérjük felsorolni az intézményeket.

Az összefoglaló szövegtörzsének maximális hossza: 500 szó (cím, szerzők, intézet nélkül).KIÁLLÍTÓ
Kiállítói részvételi díj: 89 000 Ft + ÁFA/kiállító cég, ezen kívül az étkezések díja 15 000 Ft + ÁFA/fő.
A kiállítói díj fejében biztosítjuk a kiállításhoz szükséges kasírozott kiállítói asztalt (185 x 90 cm), két széket (szükség esetén többet), reklámanyag kihelyezésének lehetőségét, valamint a kiállító nevét feltüntetjük a konferencia honlapján is. Mindkét díj együttes megfizetése kötelező! Az étkezések díja nem tartalmazza a természetbeni juttatások járulékos költségeit. Fizetési határidő: a díjbekérő kiállításától számított 8 munkanap, a díjbekérőn található számlaszámra. A végszámlát a konferenciát követően küldjük el.
Jelentkezési határidő: 2019. április 5.

HALLGATÓ
Hallgatói részvételi díj: 27 000 Ft + ÁFA/fő, ezen kívül az étkezések díja: 15 000 Ft + ÁFA/fő, amely tartalmazza a kávészünetek, ebédek díját, de nem tartalmazza a természetbeni juttatások járulékos költségeit. A konferencia jelentkezéséhez a két díj együttes megfizetése kötelező! Fizetési határidő: a díjbekérő kiállításától számított 8 munkanap, a díjbekérőn található számlaszámra. A végszámlát a konferenciát követően küldjük el.
Jelentkezési határidő: 2019. április 12.

 

 

A jelentkezési lapot ide kattintva érheti el.


 

 

 

Hungalimentaria 2013 - Wessling Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. - hungalimentaria@wessling.hu