Belépés Keresés

A Hungalimentaria 2017 konferencia és kiállítás programja megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

Teljes program: április 26-27.

Az előadások letölthetők az előadók neveire kattintva:

 

Abdel Rahman Mihalffy Sheik; Martin Andrea GEBER Consulting GmbH Az élelmiszerek gyártásának, szállításának, forgalmazásának HALAL megfeleltetése: követelmények, megoldások
Allecherné Szépkuthy Katalin Öko Garancia Kft. A GMO-mentes termesztés múltja és jövője
Ambrus Árpád, Szenczi-Cseh Júlia Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal A fogyasztókat érő növényvédőszer-maradék expozíció bizonytalansága számításának elvi alapjai
Bartha Richárd Waters Kft. WATERS QDA tömegdetektor és élelmiszeranalitikai alkalmazhatósága
Bánáti Diána ILSI Europe A világvége megint elmarad … – Krízis vagy fejlődés?
Bordós Gábor WESSLING Hungary Kft. Mikroműanyagok a táplálékláncban
Csapó János Debreceni Egyetem; Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi-, és Környezetgazdálkodási Kar A vitaminok szerepe az idősek táplálkozásában
Csűrös Zoltán Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Akkreditált DUS vizsgálat: a növényfajták védelmének garanciája – Az Európai Unió területére kiterjedő növényfajtaoltalom
Deák Bernadett Szent István Egyetem Élelmiszerfeldolgozó környezetéből izolált baktériumok antagonista hatásának vizsgálata
Deák Ferenc Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály Az élelmiszerpazarlás visszaszorítása
Föglein J. Ferenc
Biogreen Research & Consulting Pe. Funkcionális élelmiszerek hatóanyag tartalmának követése gyártás közben HPTLC segítségével
Földesi Zsolt Simkon Kft. Sörfőzés analitikai támogatása Shimadzu készülékekkel
Gasparikné Reichardt Judit; Lovász Csaba, Borókay Zsuzsanna WESSLING Hungary Kft. Legionella kimutatásának tapasztalatai
Gere Attila, Sipos László Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar Szemkamerás vizsgálatok az élelmiszerek érzékszervi minősítése során
Gergely Szilveszter BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék Az infravörös spektroszkópia lehetőségei a csomagolóanyagok vizsgálatában
Gombos Zoltán Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály Az élelmiszerlánc hatósági felügyeletének új rendszere
Gorka Ágnes, Lovász Csaba WESSLING Hungary Kft. A MALDI-TOF tömegspekrimetria alkalmazási és fejlesztési lehetőségei a patogén mikroorganizmusok vizsgálatában
Győri Zoltán Debreceni Egyetem, Táplálkozástudományi Intézet Az őszi búza ásványianyag-tartalmának értékelése
Horváth Balázs Imprint Analytics GmbH Stabil izotópokkal az élelmiszer-hamisítás nyomában: új lehetőségek az élelmiszerek földrajzi eredetének és autentikusságának ellenőrzésére
Horváthné Soós Erika WESSLING Hungary Kft. Miért pozitív, ami negatív? A doppingellenőrzés és az étrend-kiegészítők vizsgálatának rejtelmei
Józsa Tibor Kromat Kft. "Intuvo, a forradalmian új gázkromatográf az Agilenttől"
Karsai Ferencné
Nemzeti Akkreditáló Hatóság Az élelmiszereket vizsgáló szervezetek akkreditálásával kapcsolatos hatósági munka
Kiss Anna, Lakner Zoltán, Kasza Gyula Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Étrend-kiegészítő fogyasztás a szabadidő sportolók körében a mai Magyarországon
Kormosné Bugyi Zsuzsanna Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Az élelmiszerekben található allergén fehérjék analitikájának aktuális kérdései
Kosdi Bence WESSLING Hungary Kft. A műanyag csomagolóanyagok nem szándékosan hozzáadott összetevőinek kioldódásvizsgálata
Kovács Ágnes WESSLING Hungary Kft. Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagok és műanyag tárgyak vizsgálata – EU jogszabályi áttekintés
Kram Nassima, Ádámné Sió Tünde Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kis aktivitású vízminták radiocézium tartalmának meghatározása
Laszlovszky Gábor Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Az FCM szabályozás jelene és jövője
Madai Gyula Mondi független szakértője Csomagolóanyagok szerepe az élelmiszerek ásványi olajokkal szembeni védelmében
Nagy Attila Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Laboratóriumi külső minőségbiztosítási eszközök és a hatósági eljárások elvárásai
Nagy István, Kiss Írisz, Kovács Józsefné Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Méz diasztáz aktivitásának meghatározására szolgáló módszerek összehasonlítása
Nagy László Aktivit Kft. Praktikus, egyszerűen használható gyorstesztek élelmiszeranalitikai ellenőrző vizsgálatokhoz
Nagy László Aktivit Kft. Új automata nitrogén/fehérje analizátor 5g/5ml beméréssel 4 perc/minta kapacitással, szabványos Dumas módszerrel
Nagy Miklós Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség A csomagolás egy ajándék a környezet számára – a csomagolások fejlesztésére ható trendek
Nagygyörgy László WESSLING Hungary Kft. Kisüsti eljárás esetén a deflegmáció hatása a pálinka összetételére
Németh Zsolt, Hetesi Zsolt Nemzeti Közszolgálati Egyetem "Mindennapi műanyagaink élettani hatásai?" A műanyagok lehetséges hatása a szaporodásra, viselkedésre és anyagcserére
Németh Zsolt, Hetesi Zsolt Nemzeti Közszolgálati egyetem Talajkímélő eljárásokkal a minőségi éhezés ellen
Németh Zsuzsanna, Holczhauzerné Faragó Judit, Gulyás Márta, Kolbl Nándorné Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal A fertőtlenítőszerek ellenőrzésének tapasztalatai
Nyerges László UNICAM Magyarország Kft. Az új Thermo Scientific iCAP TQ ICP-MS bemutatása és alkalmazási lehetőségei
Oravecz Márton NÉBIH A NÉBiH megnyitója
Pázmándi Melinda SZIE-ÉTK, Mikrobiológia és Biotechnológia Tanszék Tejsavasan erjesztett savó alapú ital kifejlesztésének membrán-szeparációs és mikrobiológiai alapjai
Roszík Péter Biokontroll Hungária Ellenőrző és Tanúsító Nonprofit Kft. Szermaradványos ügyek kezelése az ökológiai gazdálkodásban
Schreiberné Molnár Erzsébet  Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
Az étrend-kiegészítők notifikációs tapasztalatai
Sipos Rita, Lukács Alena, Simon Janka, Szántó-Egész Réka, Micsinai Adrienn Biomi Kft. A Multi Locus Sequence Typing (MLST) alkalmazhatósága az élelmiszer-mikrobiológiában
Solymosné Majzik Etelka, Benke Lajos Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal  A növényvédőszer-analitika aktuális minőségbiztosítási kérdései, azaz hogyan legyünk „rugalmasak”?
Sósné Gazdag Mária Gazdag Mérnökiroda Kft. A HACCP elvek és a különböző átalakuló élelmiszer-biztonsági rendszerek kapcsolata
Surányi József IFS Magyarország (Lexodus) Kft. Kereskedelmi szabványok szerepe az élelmiszerlánc minőségirányításában
Sütheő Péter Intersoft-Hungary Kft. Biotermékek eredetigazolása az ADNS Jogjegy rendszerrel
Szakács Tibor ABL&E-JASCO Magyarország Kft. JASCO FTIR kiegészítők - ne csak mérj, láss is!
Szegedyné Fricz Ágnes Földművelésügyi Minisztérium A fogyasztók helyi termékekkel kapcsolatos elvárásai
Szigeti Tamás WESSLING Hungary Kft. Élelmiszereink néhány összetevőjének hőtani elveken alapuló megítélése
Szigeti Tamás WESSLING Hungary Kft. Az Élelmiszervizsgálati Közlemények folyóirat az élelmiszer-tudomány szolgálatában
Szilvássy Blanka Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal A NÉBIH, valamint a megyei kormányhivatalok által az interneten, valamint kereskedelmi egységekben végzett, étrend-kiegészítők hatósági ellenőrzésével kapcsolatos tapasztalatok
Tanyi Ervin Romer Labs Diagnostic GmbH Az ELISA módszerek kihívásai és azok kezelése az élelmiszerallergének vizsgálata során
Tölgyesi Ádám Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Igény a pontos minőségi és mennyiségi vizsgálatokra: LC-MS/MS módszerek gyakorlati alkalmazása az élelmiszer-analitikában.
Tömösközi Sándor Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Élelmi rostok a gabonákban: összetétel, analitika, táplálkozási és technológia funkciók
Ugrai Miklós STI Petőfi Nyomda Innováció és élelmiszerbiztonság az STI Petőfi Nyomdában - avagy mit is jelent a „food save packaging” és miért van rá szükség?
Zanathy László WESSLING Hungary Kft. A WESSLING megnyitója
Hungalimentaria 2013 - Wessling Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. - hungalimentaria@wessling.hu